PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

14 de juny 2011

L'estelada entra al parlament britànic

El diputat i president de Solidaritat Catalana per la Independència, Toni Strubell, s'ha entrevistat aquest dilluns a Londres amb alguns dels diputats de Westminster que el passat 14 juliol van entrar una moció on se sol·licitava que “es reconegui als residents de Catalunya el dret a determinar democràticament el seu propi futur” i els ha transmès l'agraïment de Catalunya pel seu gest.

El diputat independentista ha participat aquesta tarda en l'acte organitzat a Londres en agraïment als 14 diputats de 6 grups parlamentaris del Parlament de Westminster que van votar a favor  d'una moció que defensa el dret del poble de Catalunya a decidir el seu futur. La moció va entrar a registre del Parlament de Westminster el passat 14 de juliol.

A l'acte Strubell ha dit que “amb el suport de la moció presentada per aquests diputats, Catalunya ja no se sent sola”. Strubell també ha dit que “espera que el Parlament de Catalunya estigui a l'alçada d'invitar aquests diputats a Barcelona per fer-los arribar el suport i agraïment de la cambra catalana”.

A l'acte també també hi ha participat l'Agustí Soler en nom dels organitzadors de la iniciativa "Tots a Westminster" que ha aplegat una vuitantena de 80 catalans vinguts de tot Catalunya i de la mateixa Gran Bretanya i l'ex alcalde de Lleida Manel Oronich.

En nom dels grups Plaid Cymru gal·lès han près la paraula Hywel Williams, Jonathan Edwards i el seu portaveu parlamentari, Elfyn Llwyd, i en nom de l'SNP Pete Wishart. Aquest darrer ha expressat la seva satisfacció per “l'apropament entre catalans, escocesos i gal·lesos en la seva lluita per la independència alhora que ha apuntat que “a partir d'ara s'ha obert una cursa per veure qui arriba primer a la independència”, una cursa cursa en la què a parer del diputat independentista escocès “tots ens hi hem d'ajudar el màxim”.
Nació Digital