PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

29 de juliol 2010

La Conferència Nacional pel Sobiranisme es constitueix en coalició electoral.

En formen part una quinzena d'entitats i de partits · Demanen que s'hi afegeixin Reagrupament i ERC

La Conferència Nacional pel Sobiranisme ha decidit de constituir-se en coalició. És a dir, la quinzena d'entitats, de partits i de plataformes que en formen part tenen intenció de concórrer a les pròximes eleccions parlamentàries amb la finalitat 'd'afavorir un moviment tal que els diputats puguin canviar el curs polític i obrir un procés d'independència', segons que ha explicat a VilaWeb el coordinador de la Conferència, Josep M. Minguell.

En concret, formen part de la Conferència: Acte de Sobirania, Bloc Sobiranista Català, CADCI, Cercle Sobiranista Terres de Ponent, Cercle Català de Negocis, Col·lectiu 1714, CUP Arenys de Munt, Crida per la Terra, Deu mil.cat, Els Verds-Alternativa Verda, Estat Català, Força Catalunya, Gent de la Terra, Institut IPEC, Partit Republicà de Catalunya, Plataforma pel Dret a Decidir i Suma Independència.

En un acte davant la premsa, tres representants del Manifest 12 d'abril, Joan Blanch, Moisès Broggi i Oriol Domènech, van parlar ahir de la necessitat d'implementar el mandat d'aquell manifest en una candidatura. Recordem que Blanch, Broggi i Domènech, juntament amb Agustí Bassols, Heribert Barrera i Antoni M. Badia, van demanar en el Manifest 12 d'abril una candidatura unitària transversal sobiranista que aplegués partits i plataformes de cara a les properes eleccions autonòmiques.

Amb aquest mandat, els partits integrants de la Conferència, i després d'un temps de converses, han decidit agrupar-se en coalició, 'acceptant les diferències'. Una coalició que continuarà mantenint converses, segons Minguell, per tal de convèncer Reagrupament i ERC perquè també entrin a formar-hi part: 'Els acords són tan flexibles que permeten l'accés de tot sobiranista', afirma Minguell, que diu que la Conferència 'no pretén ser un partit sinó un lloc de torbada de tots els partits per construir una candidatura unitària'.

Pel que fa a la proposta de Solidaritat Catalana per la Independència, Minguell ha apunta: 'Solidaritat va fer una crida als partits i no va rebre cap resposta; la diferència amb nosaltres és que aquesta coalició s'ha construït en diàleg continuat entre els partits'.

Un cop presentada la coalició, diu Minguell que ara treballaran per conformar una llista única de consens.
Vilaweb.cat