PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

14 de juny 2009

Tot a punt per la retallada


El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, considera que "el Tribunal Constitucional (TC) té davant seu una de les sentències més difícils de la seva història. El PP va impugnar el text gairebé complet. El TC ha de donar resposta a tot. I crec que està treballant intensament per a emetre la fallada com més aviat millor. Desitjo, sobretot, que sigui una sentència ben fundada en dret".

En una entrevista a La Vanguardia, l'integrant de l'executiu espanyol, manifesta que "el TC té la comesa de pacificar, perquè té l'última paraula. El debat polític pot continuar, però el debat sobre la constitucionalitat quedarà tancat amb el que digui el TC" i afegeix que "la maduresa democràtica dels ciutadans de Catalunya els farà veure que cada poder de l'Estat compleix la seva funció i que tots ells són imprescindibles per a la convivència democràtica. Catalunya assumirà bé la sentència de l'Estatut".

Caamaño veu l'Estatut com "un text substancialment constitucional. No tinc cap dubte. Així ho van veure les Corts, que ho van donar per majoria absoluta" i assegura que el PP "no va ser coherent" al recórrer el text perquè"hi ha articles idèntics de l'Estatut andalús i no van ser recorreguts. Només ho van fer a l'Estatut perquè era Catalunya, per ser el primer o per la situació política d'aquell moment. El PP ha d'explicar per què impugna l'article primer de l'Estatut, quan en el seu moment no es va oposar a un precepte equivalent a La Rioja. Amb l'Estatut han carregat les tintes, han dramatitzat i han dut al límit la tensió entorn d'una reforma que va complir els tràmits constitucionalment fixats".

e-noticies.cat