PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

30 de novembre 2008

Càrrecs municipals engeguen un procés cap a la Independència






Més de mil batlles i regidors s'han adherit a la plataforma Decidim! Batlles i regidors de poblacions catalanes participen avui en una reunió a Barcelona que vol posar les bases d'un moviment municipalista a favor de la independència. El projecte el van impulsar, ara fa un any, els batlles de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, de Castellterçol, Manel Vila, i de Santpedor, Laura Vilagrà, i avui es constituirà de manera oficial. Els més de mil adherits provenen de 434 poblacions del Principat i dues del País Valencià.

Fàbrega ha dit a VilaWeb que l'objectiu del moviment era la convocatòria d'una consulta popular als ajuntaments sobre el dret de decidir.

'Com que el Consell de Ministres espanyol mai ens deixarà convocar un referèndum sobre la independència, hem trobat una escletxa jurídica en l'àmbit municipal, i és que els ajuntaments tenen competències per a convocar consultes populars de qualsevol tipus', explica Fàbrega. D'entrada, no hi ha cap termini per a convocar la consulta, tot dependrà, diu el batlle de Sant Pere, de la conjuntura política, la decisió del Tribunal Constitucional sobre l'estatut, la crisi econòmica... També ha explicat que treballarien de manera coordinada amb la Plataforma pel Dret de Decidir.

A la reunió d'avui, que se celebrarà a l'hotel Catalonia de la plaça Catalunya de Barcelona, els càrrecs municipals adoptaran el compromís de treballar cap a la independència de manera conjunta. Entre els càrrecs adherits n'hi ha de partits polítics diferents: ERC, ICV, CiU, PSC, grups independents...

Intervindran a la reunió d'avui Jordi Portabella, president d'ERC a l'ajuntament de Barcelona, Antoni Vives, regidor de CiU a l'ajuntament de Barcelona, Elsa Blasco, cap del districte d'Horta-Guinardó (ICV), Manel Vila, batlle de Castellterçol, i Jordi Fàbrega mateix.

Ràdio Catalunya