PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

19 de setembre 2008

La repressió que no s'acaba mai

UN JUTGE CRIDA A DECLARAR UN ALCALDE DE L'ANOIA PERQUÈ VA PENJAR L' ESTELADA



Un jutge crida a declarar un batlle per haver penjat l'estelada Sant Martí de Tous, a l'Anoia, es va sumar a la campanya de la comissió 100 anys d'estelada.

El batlle de Sant Martí de Tous (Anoia), David Alquézar, va haver de declarar dilluns en un jutjat de Barcelona arran d'un recurs contenciós-administratiu que va interposar la delegació del govern espanyol a Barcelona perquè havia penjat l'estelada l'Onze de Setembre. El van acompanyar el secretari general del partit, Joan Ridao, i el de política municipal, Marc Sangles, que critica l'excés de zel de la delegació en un tema que diu que mai no ha generat conflictivitat a Catalunya.

Sangles explica que la delegació es basa en un tecnicisme per impugnar la decisió del ple municipal de penjar l'estelada. El ple de Tous va aprovar la moció proposada per la comissió 100 anys d'estelada, que feia referència a la campanya 'Un país, una bandera', que demana que al consistori només hi onegi la senyera (incomplint de retruc la llei de banderes estatal).

'En base a la frase de la moció, la subdelegació del govern espanyol entén que s'incompleix la llei de símbols. ERC va retocar la moció inicial i ho va retirar, demanant que onegés l'estelada, però sense dir res de les altres banderes', explica Sangles. Força d'altres municipis governats per ERC van aprovar aquesta altra moció. Sangles creu que, possiblement per això en aquests casos la delegació no ha interposat cap recurs.

ERC té constància que hi ha d'altres batlles, afiliats a d'altres partits, que també han estat citats a declarar, però la delegació no ho confirma.

Al balcó del darrere.

El batlle explica que la moció va ser aprovada pel vots dels tres regidors d'ERC i amb les abstencions de CiU (3) i PSC (2). A més, argumenta que l'ajuntament és en obres i que per això no hi havia cap bandera als pals oficials, sinó que es va penjar l'estelada al balcó de darrera del consistori. Lamenta que es posin traves a un acord del plenari i espera que el recurs no tingui més conseqüències.

Informa: VILAWEB.CAT