PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

05 de novembre 2007

Eroski comercialitzarà mòbils en català

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, i la directora de la Secretaria General del Grup Eroski, Leire Barañano, han signat el conveni d'impuls de la telefonia mòbil en català. D'aquesta manera, Eroski, com a operador mòbil virtual (OMV), mitjançant la seva xarxa d'hipermercats, es compromet a incloure en les seves comandes, com a requisit d'homologació dels terminals, que els fabricants incloguin el català en els menús i aplicacions.
Així mateix, Eroski es compromet a comercialitzar aquests terminals en català i a garantir que totes les comunicacions amb els abonats es puguin fer en la nostra llengua, d'acord amb el que estableix la Llei de política lingüística i l'Estatut del consumidor. Per la seva part, la Generalitat de Catalunya donarà suport institucional a qualsevol iniciativa del Grup Eroski que tingui com a finalitat la promoció de la llengua catalana.

Cal recordar que l'acord, impulsat des de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació que col·labora amb la Secretaria de Política Lingüística en la normalització del català en el sector tecnològic, també preveu que els fabricants de mòbils implantin progressivament, abans del 31 de desembre del 2008, l’opció idiomàtica en els menús i les aplicacions de nous terminals que es comercialitzin a Catalunya. El Govern ja està promocionant els terminals en català mitjançant la campanya Elteumòbil.cat. L'adhesió d'Eroski s'afegeix a les dels fabricants Nokia, Motorola, Sony, Ericsson, Alcatel i els operadors Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo.

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, ha celebrat l'adhesió d'Eroski al conveni i n’ha destacat "la sensibilitat amb la llengua catalana com a camí per reforçar la seva posició a Catalunya, tot respectant un element tan essencial per als consumidors com és la seva llengua".

Per la seva banda, la directora de la Secretaria General del Grup Eroski, Leire Barañano, ha manifestat "la gran satisfacció que suposa per a Eroski col·laborar en les iniciatives plantejades des del Govern de Catalunya, i confia que els usuaris de telefonia mòbil es beneficiïn en breu d’aquest positiu conveni per a la llengua catalana".

e-noticies