PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

07 d’octubre 2007

Si us plau, diguin la veritat

En l’article “Les contribucions especials enfronten veins i ens local” publicat en el Diari de Sant Cugat amb data 5 d’octubre dos tinents d’alcaldes del nostre ajuntament tornen a fer unes declaracions inacceptables intentant manipular a la ciutadania.

Mercè Conesa, tinent d’alcalde de Territori diu:
“Avisa que els veïns estan obligats a pagar les millores que els repercuteixin favorablement.”

Jordi Joly, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica diu:
“Optarem per esgotar el temps del retorn fins que els veïns no guanyin el recurs concret del pagament i apunta que l’ens local va decidir no pactar perquè és injust per a l’interès general de la ciutat.”

Abans de donar la meva resposta us acompanyo un fragment de la sentència 39/2006 del Jutjat Contenciós Administratiu nº 3 de Barcelona:

“ ........... De lo anteriormente expuesto se deduce que en el expediente de imposición y ordenación las entidades locales deberán incluir, entre otros requisitos, la relación individualizada de sujetos pasivos así como la relación individualizada de las cuotas, constituyendo ello un elemento asociado a los principios de seguridad jurídica y transparencia habida cuenta que hace posible que los contribuyentes puedan formular con relativa facilidad reparos u observaciones sobre las cuotas propias o ajenas y sobre la inclusión o exclusión de determinados sujetos pasivos (SJCA nº 13 de Barcelona de fecha 10 de julio de 2003). Llevadas las anteriores premisas al caso que nos ocupa es obligado concluir que el expediente de imposición y ordenación del que traen causa las liquidaciones provisionales impugnadas es nulo de pleno derecho en aplicación de lo dispuesto en el artículo 62.2 de la Ley 30/92 al haber omitido la relación de cuotas individualizadas, lo que a su vez lleva aparejada la nulidad de las liquidaciones impugnadas habida cuenta de su clara supeditación al mencionado expediente con la consiguiente obligación por parte de la demandada; de restituir a los afectados las cantidades ingresadas por este concepto más los intereses legales de conformidad con el Art. 106 de la LJCA, sin necesidad de entrar a valorar los restantes argumentos impugnatorios esgrimidos por los recurrentes ”.

Desprès l’Ajuntament presenta un recurs (apelación num.52/2006) que no és acceptat per el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb sentència del 9 de juliol:

“ FALLAMOS: Desestimar el recurso de apelación interpuesto por el Ayuntamiento de Sant Cugat del Vallès contra la sentencia dictada por el Juzgado de lo Contencioso-administrativo num. 3 de Barcelona el 22 de febrero de 2006, por la que se da lugar en parte al recurso contencioso administrativo ordinario num. 68/2004-D y se declara la nulidad de las liquidaciones especiales giradas por dicho Ayuntamiento en concepto de contribuciones especiales para la urbanización del sector 14-18 Mirasol Sur/Valldoreix, que se mantiene en todos sus pronunciamientos. Sin hacer expresa imposición de las costas de esta apelación.
Notifíquese la presente sentencia a las partes comparecidas en el rollo de apelación, con indicación de que contra la misma no cabe recurso alguno y líbrese certificación de la misma y remítase juntamente con los autos originales al Juzgado de procedencia.”

Senyors Lluis Recoder, Jordi Joly i Mercè Conesa intentar enfrontar als ciutadans és una baixesa moral i una manca de qualitat política important. Si us plau no segueixin amagant-se per aquest camí i diguin la veritat:

La sentencia no dóna la raó als veïns, la sentència sanciona una falta legal gravíssima de l’ajuntament ja que vostès, intencionadament o no, no van facilitar la llista detallada de contribuents alimentant eixís qualsevol sospita de irregularitats.

Acceptin les seves responsabilitats politiques fins les últimes conseqüències.
Finalment els hi recordem que per part nostre sempre hem estat i estem disposats a negociar una sortida digna per tothom.
Un cop reparat l'error, si decideixen tornar a girar les liquidacions, aquesta vegada complint tots els requisits que marca la llei, recordin que encara romandrà pendent de sentencia el segon contenciós basat en cinc irregularitats en el seu contingut que varem denunciar els veins dels nostres sector i els del 9 i 11-13.

Jaume Massanés i Papell
PLATAFORMA CONTENCIOS ADMINISTRATIU SECTORS 14-18 DE MIRA-SOL SUD/VALLDOREIX

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ells son perfectes i els ciutadans som tontos. Endevant