PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

26 de setembre 2007

Qui fa el primer pas a Sant Cugat ?

La CUP de Vilafranca del Penedès va presentar ahir una esmena a la totalitat a una moció del PP d'aquesta localitat, que en cas de ser aprovada hauria instat al consistori a fer onejar les banderes d'Espanya i d'Europa juntament amb la senyera. L'esmena presentada per la CUP i aprovada amb també els vots de CiU, ERC i ICV, l'abstenció del PSC i el vot contrari del PP, farà que a la façana de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès hi onegi només la senyera.

Otger Amatller, regidor de la CUP de Vilafranca, va intervenir al ple del consistori per afirmar que la moció del PP "respon a directrius marcades pel nou president dels populars a Catalunya, Daniel Sirera", mentre confirmava que el seu partit no serà passiu responent a aquesta mena de provocacions. De fet una trentena de membres de l'esquerra independentista de la localitat van ser presents al ple d'ahir, també, i hi van desplegar pancartes de suport a la moció de la CUP, ons 'hi podia llegir "Espanyola? No. Catalana ? Sí".

El portaveu del PP de la localitat, Josep Ramon, ha anunciat que enviarà un requeriment al delegat del govern espanyol a Catalunya perquè estudïi emprendre accions legals contra aquesta decisió.

El portaveu del PP a Vilafranca, Josep Ramon, ja va presentar una moció similar dos anys enrere, que també va ser rebutjada pel ple. En la roda de premsa que el PP va fer per presentar aquesta nova moció, el regidor popular va anunciar que, si es tornava a rebutjar la proposta, enviaria un requeriment al delegat del govern i que estudiaria la possibilitat d'emprendre accions legals.

D'altra banda i relacionat amb les CUP, ahir els seus regidors van decidir signar un manifest anomenat "Nosaltres també cremem la corona espanyola", on es mostren solidaris amb els diversos imputats per haver cremat fotografies dels monarques espanyols a diverses localitats del país. Per això han convocat per a demà 27 de setembre a les 12 del migdia una roda de premsa a la Sala d'actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona, on presentaran el manifest.

Racó Català.