PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

15 d’abril 2007

Referèndum simbòlic, Monarquia o República

1.076 persones han participat aquest matí en un referèndum simbòlic per escollir entre Monarquia o República. Organitzat per Esquerra Unida i Alternativa, el referèndum ha acabat amb un 97,86% de vots a favor d'un règim republicà.
La consulta popular s'ha celebrat a la Rambla de Barcelona coincidint amb el 76è aniversari de la proclamació de la Segona República Espanyola. L'urna instal.lada per la formació política ha recollit els vots dels vianants entre les onze del matí i la una de la tarda.
El coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, ha manifestat a Europa Press que l'alta participació demostra la importància que la República "surti de l'armari". Per Miralles, els valors republicans estan presents a la realitat social i política actual. El coordinador de la formació creu que és necessari "recordar què és la República i alhora fer un homenatge a les persones que la van defensar davant del cop feixista".
Esquerra Unida i Alternativa, que demanen als ciutadans un compromís amb una tercera República, ha programat per aquesta tarda un acte lúdic i festiu a la plaça de Sant Jaume de Barcelona que es tancarà amb la lectura d'un manifest a càrrec de l'actriu Carme Sansa.D'altra banda, el president executiu del Partit Comunista Espanyol, Felipe Alcaraz, ha assegurat aquest dissabte que proposarà a IU la defensa d'un referèndum "que designi de manera definitiva el model d'Estat com a Monarquia o República". Alcaraz ha manifestat a Europa Press que, en un moment en què "fins i tot Rajoy demana reformes consitucionals", s'arribi allà on no es va poder en la Transició. "Aleshores", ha dit el president del PCE, "la disjuntiva era entre dictadura i democràcia, però ara caldria tornar a plantejar la possibilitat de la República".


LaMalla.net