PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

01 d’abril 2007

Despullant monsieur Recoder (I)

Senyor Recoder, m’han explicat que està molt preocupat pels resultats de les eleccions municipals del proper maig, que la gent del seu partit li ha demanat que mantingui com sigui l’alcaldia de Sant Cugat ja que és una de les poquíssimes ciutats grans que li queden amb alcalde de CIU.

Què podria fer? De cop se’n recorda que als districtes hi ha una borsa d’uns 14.000 habitants, mes o menys, que durant quaranta-cinc mesos han estat oblidats. Decideix començar per Mira-sol, on hi ha 8.500 habitants. Pensant-se que els seus veïns són ingenus, es disfressa d’encisador i en les darreres setmanes surt del seu castell i baixa molt sovint a la plana acompanyat de tota la seva fidel comitiva i dels mitjans de comunicació, per fer-se moltes fotografies i explicar les meravelles que es fan o faran al nostre districte.

Bé doncs, com la majoria d’encanteris de feria, resulten ser una enganyifa.

Primer encanteri: Quan parla de la nova centralitat de Mira-sol amb la remodelació de la plaça Borràs com una millora per als mira-solencs falta a la veritat. El motiu de la remodelació no és cap altre que facilitar la mobilitat i potenciar els serveis del nous veïns del Turó de Can Mates. Aquesta plaça ha estat sempre un lloc de trobada a Mira-sol, l’única centralitat durant més de quaranta anys. L’estació era punt de trobada, amb el forn de tota la vida, el quiosc per comprar la premsa, el bar-cafè on llegir el diari, el parc segur per als infants, el lloc on esperàvem els nostres familiars i amics que arribaven de Barcelona...

Què hi tenim, ara? Una gran zona grisa de ciment sense arbres, la parada de l’autobús més lluny, en una perillosa rotonda, un carril bici i passos de vianants també perillosos, unes fonts de disseny impracticables, cap lloc per deixar el cotxe i poder agafar el tren, augment brutal de circulació i mes contaminació. En definitiva, una altra obra de disseny feta sense pensar en les persones.

Segon encanteri: Anuncia que la urbanització total de Mira-sol serà una realitat a finals de 2008. Però aquí potser caldria fer una mica de memòria. Senyor Recoder, li vull recordar una reunió amb representants veïnals de finals del 2002, en què estàvem vostè, jo i altres persones i en què se’ns va dir que l’increment del percentatge de contribució a pagar pels veïns s’explicava pel seu objectiu d’enllestir la urbanització dels carrers en dos o tres anys (venien les eleccions del 2003). Però, vet aquí que després de cinc anys encara falten molts carrers per urbanitzar i no és veritat, com ha dit vostè als mitjans, que les obres del sector 11-13 ja estiguin acabades.

Recordi també que vostè personalment es va comprometre davant dels assistents a la reunió a consultar els veïns si volien el soterrament de les línees telefòniques i elèctriques. Desprès va tirar pel dret i va renegar de la promesa. L'ajuntament té dues sentències del TSJC en contra i encara estan pendents les corresponents als contenciosos interposats pels veïns dels altres sectors de Mira-sol i també de La Floresta. Podem parlar també de com, als sectors 14-18, després de tres anys, encara no han finalitzat el soterrament telefònic que vostè es va negar a consensuar i que vàrem pagar escrupolosament el 2003.

Tercer encanteri: S’anuncia també l’inici de les obres per al desdoblament del col·lector d’aigües pluvials i d’aigües negres que afecta Mira-sol i el barri, també oblidat, de Mas Gener. Potser sóc mal pensant, però després de tants anys de promeses i enganys, ara comencen les obres. Encara recordo que vostè es va comprometre a no connectar (ja ho estan) les pluvials del Turó de Can Mates fins que no estigués acabat el desdoblament de Mira-sol i Mas Gener . Durant més de cinc anys molts veïns han vist amb impotència, en dies de forta pluja, com la porqueria vessava pels seu sanitaris o la seva casa s’inundava. On era vostè llavors? Algú encara recorda la resposta dels seu ambaixador, l’apòstol Joan: “Tranquils, que jo resaré perquè no plogui ”.

Per què no es fa públic que ara, als pocs dies de començar les obres, al primer tram de 60 metres de les aigües negres a Mas Gener, ja s’han hagut de fer importants modificacions sobre el projecte per desconeixement de les conduccions antigues a on els tubs estaven sense collar ?

Ara esperem que en un dels seus encanteris “preelectorals” Mira-sol tingui finalment la piscina reclamada pels veïns des de fa mes de quinze anys i aprovada ja fa temps en un Ple. Aquest encanteri se li resisteix potser perquè aquesta es la piscina que vostè volia, fos com fos, col·locar al Turò de Can Mates. També se li resisteix l’encanteri per solucionar el problema de les pudors que els veïns d’una zona de Mira-sol vénen patint i reclamant des de fa mes de 1.800 dies.

Senyor Recoder, la gent dels districtes no som ingenus i ja coneixem les seves estratègies de manual polític. La manca d’interès, la sordesa crònica i les absències durant quaranta-cinc mesos no es poden intentar solucionar en tres mesos. Allò mes greu de tot plegat és la seva reincidència. Ens està passant el mateix que el 2003: més encanteris. I com és de dur per nosaltres tornar a la realitat un cop acabades les eleccions !!


Jaume Massanés i Papell
Simplement, un veí de districtes

1 comentari:

Josep C. Canut ha dit...

Ara que ho dius, potser allò de Lluís M. Recoder no fa referència a Lluís "Miquel", sinó a Lluís "Merlín" Recoder.
El bó dels encanteris és què no hi vegis el truc, i a més siguin efectius. Al govern actual "se le ve el plumero" i l'efectivitat és, quan a Mira-sol, fastigosa.
Només volen els nostres vots i els nostres diners. I si tenim alguna suggerència de millora dels nostres barris o del districte, "penseu que és més necessàri al centre", o que "no hi recaptem prou per fer-ho".
Si algú vol més informació, podeu veure http://enpep.blogspot.com
Mireu sempre al cel, lectors, no sigui que la caiguda del Déu-Recoder us enganxi de plé!!!