PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

11 de març 2008

Èxit o fracàs ?

La plataforma de CDC Desfederem-nos, que aposta pel trencament de la federació de CiU, ha fet una valoració del resultat de la federació en el 9-M, amb onze diputats, tot dient que CiU 'consolida el mal resultat del 2004' i creu que això 'ratifica el qüestionament que la plataforma havia fet del candidat', Josep Antoni Duran i Lleida. La plataforma ha lamentat que 'el vot nacionalista català passa a ser una espècie en extinció en el panorama polític català'.
Aquesta plataforma, Desfederem-nos, que té com a portaveu el conseller nacional de CDC i president local del partit a Salt (Gironès), exposa la seva opinió sobre els resultats de la federació a través de la seva web. La plataforma veu els socialistes com els 'grans guanyadors' a Catalunya, amb 'més de 85.000 vots més que el 2004'.

Per contra, sosté que CiU 'segueix administrant una llarga derrota, des dels darrers 8 anys, i fa un resultat discret en nombre de vots'. A més, considera que es recupera un diputat 'per la carambola basada en la baixa participació i la distribució del vot entre els partits'. La plataforma remarca que la federació 'perd més de 60.000 vots' respecte el 2004, fet que representa 'quasi un 20% dels 330.000 vots menys que hi ha en el global de Catalunya'.

Directe.cat