PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

10 de març 2010

Què podem fer pel nostre país?

'No et preguntis que pot fer el teu país per tu; preguntat que pots fer tu pel teu país'. J.F. Kennedy.


Una nevada ens ha mostrat la debilitat del país. Avui tots contra tots, els uns contra els altres, el Govern contra l’oposició i l’oposició contra el Govern, però els veritables problemes segueixen sobre la taula. Una nevada ens ha mostrat la debilitat de la que som víctimes, i comença a ser hora de prendre decisions en clau de país.

Prou de lamentacions i d’acusacions entre uns i altres, la nevada ens ha mostrat les mancances que patim fruit de la manca de capacitat de decidir en aquelles coses importants. Hem patit talls impresentables de llum, telèfon i altres serveis bàsics, provocats per la manca continuada d’inversions, de l’espoli continuat a que ens ha abocat a ser una Comunitat Autònoma i poca cosa més.

El col·lapse a la xarxa viària és fruit d’una presa de pèl continuada en la manca d’inversions reals per part de l’Estat espanyol. El cas més flagrant s’ha produït a les comarques de Girona, on la confluència d’obres a l’autopista de peatge i les obres aturades des de fa mesos a la N-II ha deixat milers de ciutadans aïllats i indignats per la manca de resposta de les administracions.

Davant d’aquest situació cal pensar i respondre la pregunta, què podem fer pel nostre país? I és aquí on la classe política té una gran responsabilitat. Davant les properes eleccions calen respostes realistes, solucions als problemes que tenim. Avui ha estat una nevada, demà serà una ventada i demà passat un foc. Davant les desgràcies, davant l’espoli, ens calen respostes unitàries, solidàries i en clau de país i sobren certes actituds xulesques.

Ens cal més que mai un acord real en clau catalana. Cal plantar-se davant un Estat espanyol incapaç de sortir de la crisi global, cal plantar-se davant un Estat espanyol que no té cap pressa per solucionar les nostres mancances, ens cal plantar-nos davant un Estat espanyol que ens segueix espoliant de totes les maneres possibles. Només amb la unitat de les forces polítiques catalanes és possible recuperar l’autoestima, i sobretot recuperar la capacitat de resposta, d’aconseguir allò que volem, pensant en el millor pels nostres ciutadans.

En pocs mesos tenim eleccions, volem que guanyi la democràcia, però el país i els seus ciutadans guanyaran de veritat si som capaços de posar sobre la taula un gran acord nacional que ens permeti decidir de veritat. Sigui qui sigui qui guanyi les eleccions anem amb compte. Si el model torna a ser el del peix al cove ens tornarem a equivocar. Ja ho hem provat tot amb Espanya. Ara toca un gran acord pel dret a decidir de totes aquelles forces polítiques que no tingui por a la democràcia. Ara toca que els rivals polítics pactin, perquè és l'única manera derrotar democràticament a l’enemic.
 
directe.cat