PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

07 de setembre 2009

L'advocat que representa l'Estat en el cas d'Arenys, excandidat de la Falange


Jorge Buxadé Villalba, un excandidat de la Falange Española de les JONS i de la Falange Española Auténtica a mitjans dels noranta, ha estat l'advocat encarregat de recórrer en nom de l'Estat el referèndum d'Arenys de Munt sobre l'autodeterminació.

El recurs sobre el suport municipal a aquest referèndum ha enfrontat avui en una vista judicial a aquest excandidat de la Falange, que també ha tingut responsabilitats en el Fòrum Català de la Família i ha estat col·laborador de la diputada del PP Montserrat Nebrera, i a l'exconseller d'ICV Salvador Milà, que ha representat el consistori del Maresme.

Jorge Buxadé va ocupar el 1995 el setè lloc a la llista de la ultradretana Falange Española de les JONS (FE-JONS) a Tarragona, amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya, en uns comicis que van mantenir Jordi Pujol al capdavant de la Generalitat.

Un any després, va ocupar el número 8 de la candidatura de la Falange Española Auténtica (FEA) a la demarcació de Barcelona, a les eleccions generals de 1996, en les quals es va imposar José María Aznar.

Precisament, la Falange Española de les JONS (FE-JONS) ha convocat una manifestació a Arenys per al mateix dia del referèndum, diumenge que ve 13 de setembre, encara que la Generalitat els va canviar la data de la protesta, en una resolució que la formació ultradretana ha recorregut als tribunals i que ha anunciat que no acatarà.

Al llarg de la seva trajectòria, Buxadé s'ha encarregat a més de presidir el Fòrum Català de la Família, des d'on ha expressat opinions contràries a l'assignatura de l'Educació per a la Ciutadania, el model d'immersió lingüística a Catalunya o el dret a l'avortament.

Els últims anys, ha experimentat un acostament a les tesis del PP i més concretament a la diputada del PP de Catalunya Montserrat Nebrera, ja que forma part del seu grup de partidaris i col·laboradors.

Durant la vista d'avui, Buxadé no ha tingut cap intervenció, ja que els arguments de l'Advocacia de l'Estat estan exposats en el recurs que va presentar la setmana passada, i s'ha limitat a presentar com a prova un resum de premsa amb les notícies publicades en aquest assumpte.