PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

03 d’octubre 2007

"La independència de Catalunya, com més aviat millor"

El president de l'Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC), Enric Garriga, ha proposat que es faci, a Catalunya, un referèndum d'autodeterminació "el mateix dia" que a Euskadi, en considerar que "si perdem" l'ocasió "possiblement arribarem tard, ja que el temps juga en contra de Catalunya i a favor de Madrid".
És per aquest motiu que Garriga creu que "l’ideal seria fer el mateix dia el referèndum de Catalunya, amb Euskadi, Escòcia i Flandes". En aquest sentit, el president de l'IPECC apunta que "no cal cap llei de referèndums ja que Espanya té signat el dret de l’autodeterminació abans que la Constitució". "Per tant, la Constitució espanyola és il·legal i colonialista", sentencia Garriga, a més de demanar "no perdem el temps. Aprofitem les ocasions".

El president de l'IPEC explica que "el 28 de setembre de 1976 a Nova York, el plenipotenciari d’Espanya, en nom del Rei, signà la Declaració Universal dels Drets Humans del 19 de desembre del 1966 que diu “Article 1-1 i tots els pobles tenen el dret de la lliure determinació”. "O sigui, que la Constitució Espanyola no pot negar aquest dret de tots els pobles del món sense cap excepció", manifesta.

En aquest sentit, Garriga lamenta que "la Constitució espanyola és il·legal perquè nega el dret d’autodeterminació, aleshores Espanya no és un “estat de dret”. Els que s’oposen al dret a decidir dels bascos i catalans no són demòcrates. El “deliri” el tenen ells, que només criden, com a únic argument, “Constitució, Constitució, Constitució”.

És per això que Garriga opina que "s'ha de fer referèndums (per guanyar) tant a Euskadi com a Catalunya. NO s’ha de fer consultes que és un parany (per perdre-les)". "S’ha d’aconseguir fer el 2010, a la mateixa data, els referèndums d’Escòcia i Euskadi (ja acordats), i els de Catalunya i Valònia", ja que "això sí que ens donarà força a tots de cara a Europa i al món".

L'Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) és una entitat cultural i autònoma, sense ànim de lucre, fundada oficialment el 1979 arran del Congrés de Cultura Catalana de l'any 1977 i inscrita al registre d'associacions de la Generalitat de Catalunya.


E-Noticies